Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 kwietnia 2018. Imieniny: Bony, Horacji, Jerzego
kategoria: wołowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg wołowiny bez kości
  • 2 marchwie
  • 10 dag smalcu
  • 1 łyżka mąki
  • 0,5 szklanki białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól do smaku
  • Zaprawa:
  • 2 marchwie
  • 3 duże cebule
  • 3 łyżki oleju
  • 2 średnie pietruszki
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 listek laurowy
  • 7 ziaren ziela angielskiego
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka soli
Przepis:

Warzywa na zaprawę oczyścić i pokroić w talarki, wymieszać z cukrem, solą i przyprawami oraz olejem. Zaprawę ugnieść tak, by puściła sok. Obłożyć tą zaprawą mięso i pozostawić w chłodzie na 1-2 dni. Marchew przeznaczoną do pieczeni oczyścić i pokroić w wąskie paski. Naszpikować nią mięso w poprzek włókien przed pieczeniem. Mięso obsypać naokoło solą, mąką i obsmażyć dookoła w szybkowarze na rozgrzanym tłuszczu. Dodać warzywa z zaprawy, wlać 1 szklankę wrzątku i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 60 minut od momentu ppcw. Po tym czasie szybkowar otworzyć, zagęścić sos jasną zasmażką, dodać koncentrat pomidorowy, i wino. Mięso kroić w poprzek włókien, podawać w sosie z pieczenia.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl