Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 kwietnia 2018. Imieniny: Ilony, Jerzego, Wojciecha
kategoria: wołowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 80 dag wołowiny bez kości
  • 4 dag smalcu
  • 1 łyżka mąki; 0,5 szklanki wody
  • Farsz:
  • 15 dag łopatki wieprzowej
  • 2,5 czerstwej kajzerki
  • 0,5 szklanki mleka
  • 2 cebule
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 jaja; sól
  • pieprz i zielenina do smaku
Przepis:

Wołowinę lekko rozbić, naciąć w 2 miejscach. Przygotować farsz. zemleć w maszynce mięso wieprzowe wraz z namoczoną i potem odciśniętą z mleka bułką, dodać 1 zrumienioną cebulę, posiekaną zieleninę, posolić i popieprzyć. Do nacięć w wołowinie włożyć przygotowany farsz oraz cząstki ugotowanych na twardo jajek. Mocno zwinąć i osznurować, po czym oprószyć solą i mąką i obrumienić w szybkowarze na rozgrzanym tłuszczu. Wlać wodę, włożyć drugą pokrojoną i zrumienioną cebulę, zamknąć szybkowar i ogrzewać 60 minut od momentu ppcw.
Uwaga. Trzeba zaznaczyć, że jaja podczas długiego ogrzewania tracą na wartości odżywczej, można więc nie dawać ich do tej potrawy, jednak efekt wizualny i smakowy będzie wtedy gorszy.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl