Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 sierpnia 2018. Imieniny: Franciszka, Kazimiery, Ruty
kategoria: wołowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 60 dag wołowiny bez kości
  • 6 dag tłuszczu
  • 1 łyżka mąki
  • sól do smaku
  • 0,5 szklanki wody
  • Farsz:
  • 2 duże cebule
  • 4 łyżki tartego chleba lub tartej bułki
  • 3 dag masła
  • sól i pieprz do smaku
Przepis:

Mięso mocno pobić tłuczkiem, obsypać solą i mąką, po czym zrumienić w szybkowarze naokoło na rozgrzanym mocno tłuszczu. Wlać wodę, zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu ppcw. W tym czasie przygotować farsz. utrzeć tarty chleb z masłem i startą na tarce o drobnych oczkach cebulą, a także z solą i pieprzem. Wołowinę wyjąć z szybkowaru, położyć na desce dla wygodniejszego krojenia i poprzekrawać nieco skośnie w poprzek włókna na bardzo cienkie plastry, z których co drugi będzie niecałkiem dokrojony. W te niedokrojone do końca przecięcia wkładać farsz i plastry mięsa dociskać do siebie, tworząc porcje. Powkładać je do szybkowaru i dusić jeszcze przez 10 minut bez hermetycznego zamykania. Przed podaniem sos podprawić mąką i zagotować.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl