Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 lipca 2018. Imieniny: Alfreny, Rufina, Wincentego
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 kg białej kiełbasy surowej
  • ½ szklanki tłuszczu od pieczenia mięsa (np. schabu)
Przepis:

Surową białą kiełbasę powiązać tak by były małe. Zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i parzyć pod przykryciem jakieś 20 minut. Wyjąć. Ostudzić. Poprzecinać na pojedyncze sztuki. Włożyć w brytfance i podlać tłuszczem z pieczenia mięsa. Piec w piekarniku przewracając 20 minut. Podawać na gorąco z chrzanem, sosem tatarskim.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~irena2008-11-07 21:12
Az slinka cieknie.Musze zrobic,
~babcia zosia2008-10-06 00:42
Ooo , ciekawy przepis, fajnie że zdjęcia wstawiasz. Pozdrawiam

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl