Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 września 2018. Imieniny: Darii, Mateusza, Wawrzyńca
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 2.00

    Składniki:

  • niezbyt duże, ziemniaczki, o regularnym kształcie
  • oliwa lub olej
  • sól
  • masło czosnkowe lub zwykłe śmietankowe
  • posiekane zioła (tymianek, bazylia, szczypiorek, natka pietruszki)
Przepis:

Ziemniaki dokładnie szorujemy i osuszamy. Każdego nacinamy na krzyż ostrym nożem, i dokładnie smarujemy oliwą lub olejem.
Układamy na blaszkę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C. na około 1 godzinę.
Pieczemy, aż skórka stanie się chrupka, a ziemniaki będą miękkie.
Do pieczonych kartofelków podajemy żurek, barszcz biały z grzybami. Ja uwielbiam te ziemniaczki z dodatkiem odrobinki posiekanej mięty albo świeżego posiekanego koperku.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl