Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 13 grudnia 2018. Imieniny: Dalidy, Juliusza, Łucji
kategoria: potrawy mączne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: monika.p
    Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki ciepłej przegotowanej wody
  • 1 żółtko
  • 400 g jagód
  • cukier
  • cynamon
  • śmietana
  • sól
Przepis:

Jagody wymieszać z cukrem i 1 łyżeczką cynamonu, odstawić na 15 minut. Z mąki, wody, żółtka i odrobiny soli wyrobić ciasto na pierogi. Cienko wałkować i wykrawać szklanką krążki. Nakładać jagody, dokładnie sklejać brzegi pierogów. Wrzucać na gotującą, lekko osoloną wodę. Gotować jeszcze kilka minut po wypłynięciu. Podawać okraszone masłem, polane śmietaną i posypane cukrem. Smacznego!
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl