Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 października 2018. Imieniny: Edwarda, Marleny, Seweryna
średnia ocena: 1.00

    Składniki:

  • 15 dag mąki
  • 1 żółtko
  • oliwa
  • woda
  • sól

    Farsz:
  • 15 dag fileta bez skóry z łososia norweskiego
  • 15 dag fileta wędzonego z łososia norweskiego
  • 1 mała cebula
  • 5 dag suszonych pomidorów w oleju
  • 1/2 pęczka koperku
  • sól
  • biały pieprz
Przepis:

Zagnieść ciasto z mąki, żółtka, szczypty soli i 1/2 szklanki wody wymieszanej z 1 łyżka oliwy. Uformować kulę, zawinąć w ściereczkę i odstawić na 30 minut.

W tym czasie przygotowujemy farsz:
Pomidory osączamy i siekamy. Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na oliwie. Koperek po umyciu i osączeniu siekamy. Mielimy oba rodzaje łososia. Do masy rybnej dodajemy siekane pomidory, podsmażoną cebulę, koperek, doprawiamy solą i mielonym białym pieprzem. Dokładnie wyrabiamy wszystkie składniki, i jeżeli trzeba - jeszcze doprawiamy do smaku (farsz powinien być słodko-kwaśny).

Ciasto cienko rozwałkowujemy. Szklanką wycinamy krążki. Na środku każdego ułożyć po łyżeczce farszu. Zlepić mocno brzegi, formując pierogi.

Zagotować dużą ilość wody, posolić. Wkładać partiami pierogi, zamieszać i przykryć. Gdy wypłyną, gotować jeszcze 2 - 3 minuty. Podawać z wody polane oliwą, ozdobione suszonymi pomidorami oraz rukolą. Można je podawać również zrumienione na tłuszczu.
źródło przepisu: Norge - C. Hladki
przepis dodany przez: Termar

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl