Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 września 2018. Imieniny: Dory, Gerarda, Maryny
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 30 dag maki pszennej razowej
  • 10 dag mąki pszennej białej
  • 40 g drożdży
  • 3/4 szklanki letniego mleka
  • 4 łyżki oleju
  • 25 dag białej kapusty
  • 1 czerwona papryka
  • 2 cebula
  • 1 łyżka przyprawy curry
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżeczki zmielonego pieprzu
  • sól
Przepis:

Wymieszać obydwa rodzaje mąki. Dodać drożdże rozpuszczone w letnim mleku, wlać 3 łyżki oleju, oprószyć szczyptą soli. Zagnieść gładkie ciasto, uformować kulę. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce.

Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na reszcie oleju. Dodać poszatkowaną kapustę i pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Dusić pod przykryciem przez 15 minut. Przyprawić curry, sosem sojowym i pieprzem - farsz musi być dość pikantny.

Ciasto ponownie wyrobić, rozwałkować na grubość 0,5 cm i radełkiem wykroić kwadraty o boku 10 cm. Nałożyć farsz, skleić brzegi, posmarować roztrzepanym żółtkiem. Piec pierożki przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni C.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl