Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 października 2018. Imieniny: Hanny, Klementyny, Łukasza
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka (pojedyncze)
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki konfitury pomarańczowej (lekko gorzkawej)
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 żółtko
  • 8 pieczarek
  • ¼ szklanki słodkiej śmietanki
Przepis:

Wymieszać sos sojowy, konfiturę pomarańczową, ketchup, pieprz. Natrzeć piersi z kurczaka i zostawić na 10 minut. Pieczarki pokroić w plasterki. Usmażyć na oleju na rumiano. Przełożyć na talerzyk. Na pozostałym na patelni tłuszczu obsmażyć kurczaka. Podlać ¼ szklanki wody i dusić 15 minut. Zdjąć z patelni. Na patelnię dodać śmietankę i dusić sos aż się zredukuje o połowę. Ciasto przekroić na 4 części. Boki każdego kawałka naciąć. Ułożyć na cieście kurczaka, a na nim pieczarki. Ciasto składać tak by tworzyło wokół kurczaka plecionkę. Wstawić na 15 minut do zamrażarki . Posmarować roztrzepanym żółtkiem. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Piec kurczaka w cieście przez 30-40 minut na złoto. Podawać jako ciepłą przekąskę lub z dodatkiem sosu (podgrzanego) i mieszanką sałat.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
Babciagramolka2008-12-19 19:50
Zgadza się - wstawiam przepisy nie tylko tu. Chyba, że widziałaś ten przepis z tym zdjęciem ale innego autora to proszę napisz mi, bo nikomu praw do zdjęcia nie przekazywałam
~irena2008-11-08 20:25
Ten przepis jest też na innej stronce,

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl