Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 czerwca 2018. Imieniny: Danuty, Jana, Janiny
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 16 skrzydełek z kurczaka
  • 20 dag tartej bułki
  • 10 dag mąki
  • sól
  • pieprz
  • 1,5 kg tłuszczu do głębokiego smażenia
  • 3 jajka
Przepis:

Jajka wymieszać na talerzu z solą i pieprzem.
Mąkę i tartą bułkę wsypać do osobnych misek.

Skrzydełka dokładnie umyć, osuszyć. Panierować najpierw w mące i jajku, potem w tartej bułce.
Rozgrzać w garnku tłuszcz do temperatury 180 stopni C. Wkładać porcjami skrzydełka do tłuszczu, smażyć po 15 minut na złoty kolor. Po wyjęciu, osączyć na papierowym ręczniku.
Bardzo często te skrzydełka robię we frytkownicy. Są równie dobre, jak i te pieczone w rondlu.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl