Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 lipca 2018. Imieniny: Alfreny, Rufina, Wincentego
kategoria: sosy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 4 filety anchois lub helskie
  • 1 szklanka śmietany
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • pieprz
Przepis:

Śmietanę postawić na ogniu, doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zostanie jej mniej więcej połowa.

Anchois lub helskie oczyścić z ości, drobno pokroić. Szczypiorek i anchois dodać do śmietany, wymieszać.

Smak sosu można zaostrzyć dodając odrobinę pieprzu. Możemy udekorować kilkoma gałązkami szczypiorku.

Sos podajemy do omletów zwykłych, bez żadnych dodatków smakowych.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl