Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 kwietnia 2018. Imieniny: Łukasza, Kai, Nastazji
kategoria: ciasta
średnia ocena: 4.50
autor zdjęcia: krysia
    Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • 1 1/4 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • rabarbar
Przepis:

Rabarbar umyć, sparzyć i pokroić na kawałeczki około 1-2cm. Wyłożyć na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszce. Można dodatkowo posypać cynamonem.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Suche składniki wymieszać delikatnie z ubitymi jajkami. Gdy całość będzie zmieszana, wylać ciasto na rabarbar. Piec około 10 min. w temp. 160 stopni, a później około 45-50 minut w 180st.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl