Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 września 2018. Imieniny: Januarego, Konstancji, Leopolda
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Termar
    Składniki:

  • 2 puszki moreli
  • 300 g miękkiego masła
  • 150 g cukru pudru
  • 4 jajka
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 300 g mąki krupczatki
  • cukier puder do posypania
Przepis:

Odlać sok z moreli, osuszyć owoce.
Masło lub margarynę włożyć do miski, dodać cukier, jajka, sok z cytryny i mąkę. Ubić przy pomocy ręcznego miksera, potem ustawić na największe obroty i miksować jeszcze przez 3-4 minuty do uzyskania gładkiej masy.

Posmarować blaszkę, posypać grubą mąką i wylać na nią ciasto. Wygładzić łopatką i nałożyć morele. Piec 25 minut w lekko nagrzanym piekarniku (160 stopni C). Gorące ciasto posypać cukrem. Po wystygnięciu kroić na małe kawałki.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl