Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 sierpnia 2018. Imieniny: Bernarda, Sabiny, Samuela
kategoria: przekąski
średnia ocena: 1.00

    Składniki:

  • 500 g twarogu
  • 4 jajka
  • 50 g mąki
  • 50 g cukru
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 50 g rodzynek
  • sól
  • olej do smażenia
  • cukier puder
Przepis:

Rodzynki namoczyć we wrzątku na 5 minut, osączyć. Twaróg zemleć.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać twaróg, śmietanę, rodzynki, mąkę oraz szczyptę soli.

Z białek ubić sztywną pianę. Delikatnie połączyć z masą twarogową.
Olej rozgrzać na patelni. Łyżką maczaną za każdym razem w wodzie kłaść niewielkie placuszki. Smażyć z obu stron na rumiano. Posypać cukrem pudrem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl