Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 lipca 2018. Imieniny: Magdaleny, Mileny, Wawrzyńca
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • oliwa
  • sól
  • pieprz mielony
  • kilka "listków" wędzonego łososia
  • wiórki łososiowe (ze słoiczka)
  • kwaśna śmietana
  • koperek do dekoracji
Przepis:

Ziemniaki obrać. Ugotować. Utłuc na puree. Dodać usmażoną na złoto cebulę, jajko, sól, pieprz. Wyrobić.
Na patelni rozgrzać oliwę. Kłaść na oliwę porcje masy ziemniaczanej. Przyklepać łyżką by się spłaszczyły. Smażyć na rumiano z jednej, a następnie z drugiej strony.
Podawać kładąc na każdym łyżeczkę kwaśnej śmietany, kawałek płata wędzonego łososia i ¼ łyżeczki wiórek łososiowych (lub po łyżeczce czarnego lub czerwonego kawioru czy usmażonej ikry ryb słodkowodnych). Posypać z wierzch grubo zmielonym czarnym pieprzem. Dekorować gałązką koperku.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl