![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 kwietnia 2021. Imieniny: Agnieszki, Amalii, Czecha
|
Szukaj:
|
kategoria: przetwory średnia ocena: 2.60 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Płaty z ogórków
Przepis: Najlepsze są duże, dojrzałe ogórki. Na początku ogórki umyć, obrać i pokroić na płaty (wzdłuż na 4-6 części), wyciąć nasiona, miąższ z ogórków. Cebulę obrać i pokroić w paseczki. Warzywa razem wymieszać w misce, do tego dodać przyprawy, ocet, cukier i sól. Dokładnie razem wymieszać i pozostawić na noc lub na kilka godzin, aż warzywa puszczą sok. Następnie ogórki poukładać do słoików i zalać sokiem, który puściły. Słoiki zakręcić i gotować około 10 minut na małym ogniu. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
~kaziu_612009-08-15 18:06 nareszcie jakaś odmiana w moim jadłospisie. biorę się do pracy, napewno będą dobre. ~ula2009-08-09 21:46 Dzieki za nowy przepis. są super. Pozdrawiam. ~krysia2009-07-25 13:28 Zdjęcie było robione zaraz po włożeniu ogórków do słoika. Zazwyczaj dojrzałe ogórki mają właśnie taki biały kolor. Pozdrawiam i naprawdę polecam! ~lolita2008-07-28 18:08 ja znam podobny przepis i moje wychodza lepiej apetyczniej te na zdjeciu jakies takie biale i nieapetyczne |
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |