Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 października 2018. Imieniny: Edwarda, Marleny, Seweryna
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 puszka brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe
  • mały serek waniliowy homogenizowany
  • 1 łyżka rodzynek
  • 10 dag posiekanych orzechów laskowych
  • 1 łyżka rumu
  • bita śmietana w sprayu
Przepis:

Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.
Rodzynki moczymy w rumie.
Brzoskwinie odsączamy.
Serek mieszamy z rodzynkami.

Napełniamy serkiem połówki brzoskwiń w miejsca po pestkach. Składamy po 2 połówki.
Wkładamy do salaterki po 1 brzoskwini i zalewamy tężejącą galaretką.
Wstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Przed podaniem na wierzch dajemy bitą śmietanę i możemy posypać startą czekoladą.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl