Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 16 listopada 2018. Imieniny: Edmunda, Marii, Marka
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 6-8 kromek pszennego chleba ( może być czerstwy )
  • 3 cebule
  • 1 roztarty ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy
  • kminek mielony
  • kminek nie mielony
  • pieprz mielony
  • sól
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • 4 żółtka
  • 8 plastrów białego sera
  • 1 litr wywaru warzywnego (lub 2 kostki bulionu warzywnego Knorra i woda)
  • ½ pęczka usiekanego szczypiorku
Przepis:

Cebule drobno usiekać i usmażyć na złoto na oliwie. W garnek wrzucić pokrojony chleb, czosnek i usmażoną cebulę. Gotować na małym ogniu przez ok. 30 minut. Przetrzeć przez sito. Doprawić do smaku solą, pieprzem, mielonym kminkiem. Dodać masło, śmietankę. Zagotować. Podawać kładąc na nalaną zupę pokrojony w kostkę biały ser, żółtko, posypując kminkiem i szczypiorkiem. W wersji nie postnej można gotować zupę na bulionie wołowym, będzie smaczniejsza (lub używając kostek bulionu wołowego Knorra).
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl