Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 14 listopada 2018. Imieniny: Emila, Laury, Rogera
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli w zalewie
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli w zalewie
  • 1 woreczek kaszy gryczanej (może być też ryż)
  • 150-200 g hiszpańskiej kiełbasy chorizo
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • 1/2 cebuli
  • oliwa z oliwek
  • 1/2 czerwonej papryki
  • przyprawy do smaku (pieprz i sól)
Przepis:

W czasie gotowania się kaszy:
Kiełbasę należy pokroić w średniej grubości plasterki.
Paprykę umyć i pokroić w kostkę (bez pestek).

Pokrojoną kiełbasę oraz paprykę wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą - smażyć, aż kiełbaska "dojdzie".
Dodać fasolę oraz przecier pomidorowy - przyprawić (uwaga, kiełbasa może być ostra, więc radzę nie przesadzić z ostrymi przyprawami).
Dusić kilka minut.
Wymieszać z kaszą.
Podawać samo, lub z białym pieczywem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl