Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 czerwca 2018. Imieniny: Bogny, Rafaeli, Rafała
kategoria: zapiekanki
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 2-3 piersi z kurczaka
  • ok.1 kg pieczarek
  • 2-3 serki śmietankowe (kiełbaski)
  • koperek świeży lub ewentualnie suszony
  • 200 ml śmietanki 18%
  • przyprawy do smaku
Przepis:

Piersi pokroić w średnie kostki i podsmażyć na patelni w znacznej ilości tłuszczu, dodać przyprawy. Następnie wyłożyć na przygotowaną formę do zapiekanek lub naczynie żaroodporne.

Pieczarki umyć i pokroić w plasterki i również podsmażyć na patelni dodając przyprawy. Wyłożyć je na podpieczone mięso.
Rozłożyć na pieczarkach równomiernie serek i posypać obficie koperkiem.
Polać śmietaną całość równomiernie i wstawić do piekarnika na ok. 30 minut w temperaturę 180-190 stopni.

Podaję z keczupem ale tylko dla zwolenników. Nie zdążyłam zrobić fotki po wyjęciu z piekarnika, ale mimo to polecam.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl