Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 października 2018. Imieniny: Edwarda, Marleny, Seweryna
kategoria: przetwory
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg zielonych pomidorów
  • 1 kg gruszek
  • 1 kg śliwek
  • 1 kg jabłek
  • 2 kg cukru
  • 3 szklanki łuskanych i grubo posiekanych orzechów włoskich
Przepis:

Pomidory, gruszki, śliwki i jabłka umyć, osączyć, oczyścić z pestek oraz gniazd nasiennych, pokroić na kawałki i przełożyć do rondla z grubym dnem, przesypując cukrem.
Dusić na małym ogniu, często mieszając drewnianą łyżką, aż owoce zamienią się w pulpę.
Gdy masa zgęstnieje, dodać orzechy i wymieszać. Gorące powidła wkładać do wyprażonych słoików i szczelnie zamknąć. Słoiki postawić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~aneta2009-08-08 21:55
na pewno pyszna

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl