Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 sierpnia 2018. Imieniny: Bogusława, Bronisława, Ilony
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 16,5 dag cukru
  • 1,5 dag masła
  • 3 łyżki śmietanki
  • 7,5 dag surowej masy marcepanowej
  • 8,5 dag pokruszonych, zrumienionych orzechów

    Polewa:
  • rozpuszczona czekolada lub tzw glazura czekoladowa
  • kakao
  • wiórki kokosowe
Przepis:

Cukier wsypujemy do garnuszka i stale mieszając podgrzewamy, aż stanie się jasnobrązowy. Garnek zdejmujemy z ognia, dodajemy masło i śmietankę.
Ponownie podgrzewamy masę i mieszamy z masą marcepanową i orzechami.
Rozsmarowujemy masę na grubość 1 cm na natłuszczonej blasze i studzimy. Wystudzoną i zastygniętą masę tniemy na małe prostokąty. Polewamy glazurą lub rozpuszczoną czekoladą i obsypujemy kakao, wiórkami kokosowymi, kawałkami orzecha.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl