Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 czerwca 2018. Imieniny: Gerwazego, Protazego, Sylwii
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 60 dkg filetów (karaś, halibut, dorada)
  • czerstwa kajzerka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżka tłuszczu
  • 1 cebula
  • 1 jajo
  • ziarna pieprzu
  • 30 dkg włoszczyzny bez kapusty
  • 6 szklanek wody
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • liść laurowy
  • sól do smaku
  • koperek
Przepis:

Umyte warzywa, cebulę i koperek oczyścić i opłukać. Czerstwą bułkę pokrajać, namoczyć w mleku.
Drobno pokrajaną cebulę lekko podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, część koperku drobno posiekać.

Filety, odciśniętą bułkę i cebulę zemleć w maszynce.
Pokrajane w talarki warzywa zagotować z dodatkiem gorącej wody i przypraw w szerokim rondlu.
Przygotować masę mieloną jak na roladę, z dodatkiem koperku.
Masę podzielić na 8 części i w zwilżonych dłoniach ukształtować kule, a następnie lekko je spłaszczyć.
Pulpety włożyć do posolonego wywaru i bardzo wolno gotować 15-20 min.
Ugotowane pulpety wyjąć łyżką cedzakową, odsączyć z resztek wywaru.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl