Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 kwietnia 2018. Imieniny: Ilony, Jerzego, Wojciecha
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: domisia
    Składniki:

  • dynia
  • marchew
  • seler
  • pietruszka
  • ziemniaki
  • por
  • sol, pieprz
  • śmietana gęsta, słodka
Przepis:

1. Warzywa w osolonej wodzie gotować do miękkosci przez około 2 godziny.
2. Odlać większość wody z warzyw, ale w drugim naczyniu pozostawić około pół litra wywaru z warzyw.
3. Zmiksować wszystkie warzywa w garnku, ewentualnie dodawać niewielkie ilości wywaru aż do uzyskania konsystencji kremu. Dodać sól, pieprz do smaku.
4. Serwować na gorąco, na wierzchu udekorować śmietaną i listkiem natki pietruszki (wedle uznania).
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl