Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 stycznia 2018. Imieniny: Dominiki, Mateusza, Wincentego
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 4 ziemniaki średnie
  • 1 duża cebula
  • ½ szklanki mleka
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • szczypta utartej gałki muszkatołowej
Przepis:

Ziemniaki obrać, przekroić na ćwiartki i ugotować w osolonej wodzie. W czasie gotowania ziemniaków obrać cebulę, bardzo drobno pokroić, zeszklić na 1 łyżce masła nie dopuszczając do zarumienienia. Gdy cebula jest już szklista zalać ją mlekiem, dodać szczyptę gałki muszkatołowej i dusić aż mleko odparuje. Miękkie ziemniaki odcedzić i zmiksować razem z cebulą dodając jeszcze jedną łyżkę masła.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl