Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 16 października 2018. Imieniny: Ambrożego, Florentyny, Gawła
kategoria: potrawy mączne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 opakowanie pierożków Ravioli z mięsem
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ kostki bulionu drobiowego Knorra
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 30%
  • 1 łyżeczka pasty z suszonych pomidorów
  • 2 łyżki oregano (suszone lub usiekane świeże)
  • 2 łyżki utartego parmezanu
Przepis:

Ravioli ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, trzymać w cieple. W garnuszku podgrzać oliwę. Wrzucić na nią na moment roztarty na miazgę czosnek. Wsypać mąkę. Zalać 1 szklanką wody. Dodać przecier pomidorowy, pastę z suszonych pomidorów, oregano, kostkę bulionową. Podgotować sos, mieszając by się nie przypalił. Pierożki ravioli polać sosem, posypać świeżym oregano (jeśli mamy) i utartym parmezanem. Jest to spolszczona wersja oryginalnej potrawy ze względu na dostępność niektórych składników na naszym rynku.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~slotka2010-11-08 11:40
właśnie skończyłam jesc-pychotka!

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl