Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 sierpnia 2018. Imieniny: Bogusława, Bronisława, Ilony
kategoria: wieprzowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 45 dag chudego mięsa wieprzowego (najlepiej szynki)
  • 1 duże kwaśne jabłko
  • 10 suszonych śliwek
  • 1-2 łyżki margaryny
  • pół szklanki śmietanki
  • szklanka rosołu (może być z kostki)
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • sól
Przepis:

Mięso pokrajać w poprzek włókien, uformować jeden lub dwa duże plastry i zbić je tłuczkiem. Na mięsie ułożyć wymoczone i pozbawione pestek śliwki oraz jabłka obrane i pokrajane w cienkie talarki. Całość zwinąć w wałek i obwiązać nitką. Następnie obsmażyć dość silnie na rozgrzanej margarynie, posolić, podlać rosołem i udusić do miękkości. W śmietance rozmieszać mąkę ziemniaczaną i wlać do utworzonego sosu. Zagotować. Usunąć nitki, mięso pokrajać na plastry o grubości 2 cm, ułożyć na półmisku i polać sosem. Podawać z sypkim ryżem.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl