Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 27 kwietnia 2018. Imieniny: Sergiusza, Teofila, Zyty
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 szklanka zmielonego ugotowanego mięsa z kurczaka z rosołu (obrane z tłuszczy i skórek)
  • 1/3 szklanki zmielonych warzyw z rosołu
  • 1 jajko
  • 8-10 płaskich łyżeczek błyskawicznej kaszy manny
  • sól
  • pieprz mielony
  • 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki + 1 do posypania rosołu.
  • 2 szklanki rosołu
Przepis:

Mięso, jarzyny, jajko, kaszę mannę, natkę pietruszki - wymieszać. Doprawić szczyptą soli i pieprzu. Odstawić na 10 minut.

Zagotować osoloną wodę.
Z masy mięsnej formować kulki wielkości małego orzecha (ok. 40 sztuk).
Kłaść na wrzątek, doprowadzić do wypłynięcia i ponownego zagotowania. Delikatnie wyjmować łyżką cedzakową.
Ułożyć na talerzu i oblać gorącym rosołem. Posypać natką pietruszki.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl