Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 maja 2018. Imieniny: Leoncjusza, Michała, Renaty
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Bozenka16
    Składniki:

  • rum
  • 1 paczka biszkoptów okrągłych

    Biszkopt:
  • 6 jajek
  • 1 szklanka maku - suchego
  • 225g kokos
  • 1/2 szklanki cukru

    Krem:
  • 2 szklanki mleka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 kostka margaryny
  • 1/2 szklanki cukru

    Polewa:
  • 1/2 kostki margaryny
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki kakao
  • 1 jajko
  • 2 łyżki śmietany (kremówki)
Przepis:

Białka oddzielić, ubić z cukrem.
Następnie dodać żółtka, a na końcu wmieszać kokos z makiem.
Wyłożyć do formy i piec przez 20 min. w temp. 180*C. Wystudzić.

Ugotować budyń.
Margarynę utrzeć z cukrem i połączyć z zimnym budyniem.
Tak przygotowany krem rozsmarować na ciasto.

Ułożyć na górze biszkopty namaczane w rumie (tak by całe przesiąkły alkoholem - możemy je po ułożeniu na kremie dodatkowo skropić używając pędzla).

Margarynę zagotować, pozostałe składniki polewy (oprócz śmietany) utrzeć na jednolitą masę, połączyć z gotującą się margaryną i na koniec dodać śmietanę.

Biszkopty polać przygotowaną polewą i przybrać płatkami migdałowymi.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl