Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 lipca 2018. Imieniny: Alfreny, Rufina, Wincentego
kategoria: potrawy mączne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 35 dag mąki
  • 1 jajko
  • ¾ szklanki wody
  • szczypta soli
  • 40 dag białego sera
  • 25 dag ugotowanych ziemniaków
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz mielony
  • 25 dag boczku wytopionego na skwarki
Przepis:

Z mąki, wody, jajka, szczypty soli zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą. Cebulę drobno usiekać i podsmażyć na złoto na oliwie.
Ser i ugotowane ziemniaki zmielić. Wymieszać ziemniaki, ser, i usmażoną cebule. Doprawić solą i pieprzem.

Ciasto rozwałkować. Szklanką wykrawać krążki. Na każdy nakładać farsz. Zlepiać pierogi i gotować na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać okraszone skwarkami z boczku. Do robienia pierogów można użyć ziemniaków pozostałych z obiadu.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl