Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 czerwca 2018. Imieniny: Alicji, Alojzego, Rudolfa
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • ½ kg ryby (Panga, Dorsz, Tilapia)
  • 1 szklanka pokrojonej w paseczki brzoskwini z syropu
  • 1 szklanka pokrojonej w paseczki papryki konserwowej
  • 1 ogórek kiszony pokrojony w pół plasterki
  • 1 duża cebula pokrojona w piórka
  • ½ szklanki soku z brzoskwiń
  • 1 szklanka wody
  • 1 kostka bulionu rybnego Knorra
  • oliwa
  • mąka
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • 4 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • sól
  • 2 łyżeczki mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
Przepis:

Filety rybne posolić i obtoczyć w mące. Usmażyć na oliwie na rumiano. Odłożyć. Na 2 łyżkach oleju zeszklić cebulę nie rumieniąc jej. Wlać sok z brzoskwini i wodę. Dodać ketchup, przecier, kostkę bulionową, pieprz, sos sojowy. Dusić 10 minut. Dołożyć brzoskwinie, paprykę, ogórek i dusić jeszcze 5 minut. W naczyniu z pokrywką układać warstwami: sos, rybę pokrojoną w 2cm paski, sos. Przykryć. Zostawić do ostygnięcia, a potem wstawić do lodówki na 4 godziny.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~gaba2009-05-06 16:40
super i smaczne danie
czekoladka1452008-10-30 13:51
mniammmm- aż ślinka cieknie.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl