Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 stycznia 2018. Imieniny: Dominiki, Mateusza, Wincentego
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg filetów z dorsza
  • 30 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • marchew
  • cukinia
  • 2 łyżki masła
  • 2 jajka
  • 150 ml kwaśnej śmietany
  • łyżka oleju
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sok z cytryny
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
Przepis:

1. Filety opłucz, osusz i wyrównaj nożem, aby otrzymać równe plastry. Następnie skrop je sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na 30 min. Odcięte mięso posiekaj i odłóż do farszu.

2. Marchew oczyść i obierz, cukinię umyj i odetnij końce. Nożykiem do obierania warzyw pokrój warzywa na długie paski. Wrzuć je na 3 min do lekko osolonego wrzątku, przelej zimną wodą i dokładnie osącz na sicie.

3. Pieczarki oczyść, kilka odłóż do dekoracji, a resztę pokrój. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle.
Dodaj pieczarki i posiekaną rybę, smaż przez 4 min. Wlej śmietanę z jajkami i ogrzewaj, aż masa zgęstnieje.

4. Filety posmaruj nadzieniem, ułóż na nim paski marchwi i cukinii. Zwiń filety i ułóż ciasno w rondlu. Podlej je odrobiną wody i oprósz natką. Duś na małym ogniu przez 20 min. Podawaj z podsmażonymi pieczarkami.

Do rybnych roladek pasują ogórki kwaszone oraz mieszanka różnych gatunków sałat z pikantnym sosem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl