Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 października 2018. Imieniny: Michaliny, Michała, Piotra
kategoria: kasze, ryż
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 30 dag ryżu
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 kostki bulionu drobiowego Knorra
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • 3 łyżki usiekanej natki pietruszki
  • 2-3cm korzenia świeżego imbiru
  • 1 litr wody
Przepis:

W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę z masłem, wrzucić na rozgrzany tłuszcz obrany i pokrojony w plasterki imbir. Chwilę smażyć tak by tłuszcz nabrał aromatu. Wyjąć. Na tłuszcz wsypać ryż. Przesmażyć mieszając (ok.3 minut). Zalać wodą. Dodać kostki bulionowe. Gotować na średnim ogniu. Kiedy ryż wchłonie połowę wody dodać odsączoną kukurydzę. Wymieszać. Nadal gotować, aż ryż wchłonie wodę. Przykryć. Zawinąć w koc i zostawić na ok. 20 minut. Przed podaniem wymieszać z usiekaną natką pietruszki. Podawać do dań z drobiu lub wegetariańskich.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl