Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 17 października 2018. Imieniny: Antonii, Ignacego, Wiktora
kategoria: inne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 10 dag ryżu parabolicznego
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 1 kostka bulionu drobiowego Knorra
  • 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • 3 szklanki wody
Przepis:

W rondlu rozgrzać oliwę z masłem. Wsypać ryż i smażyć przez chwilę. Dodać przecier i mieloną paprykę. Wymieszać. Wlać wodę i wrzucić kostkę bulionową. Dusić ryż mieszając od czasu do czasu aż całkowicie wchłonie wodę (na średnim gazie – ma być miękki).
Garnek zawinąć w koc i zostawić na 30 minut by ryż był zupełnie sypki.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl