Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 czerwca 2018. Imieniny: Alicji, Alojzego, Rudolfa
kategoria: kasze, ryż
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 20 dag ryżu
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 łyżka masła
  • 1 szklanka soku z pomarańczy
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 2-4 szklanek bulionu drobiowego
  • miąższ z 1 pomarańczy
Przepis:

W garnku z grubym dnem rozgrzać olej z masłem. Wsypać ryż i obsmażać go 5 minut mieszając. Wlać sok i 2 szklanki bulionu. Dodać kurkumę i rozdrobniony miąższ z pomarańczy. Gotować podlewając resztą bulionu (gdy ten co był w garnku zostanie już wchłonięty – tak jak przy risotto) aż ryż będzie miękki (a całość płynu wchłonięta). Zawinąć przykryty pokrywką garnek w koc i trzymać tak zawinięty przez 1 godzinę (można wsadzić zawinięty garnek starą metodą między poduszki). Podawać uformowany w kopczyk udekorowany kawałkami pomarańczy.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl