![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 27 kwietnia 2018. Imieniny: Sergiusza, Teofila, Zyty
|
Szukaj:
|
kategoria: kasze, ryż średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ryżowe Ying-Yang
Przepis: W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju i 1 łyżkę masła. Wsypać brązowy ryż. Smażyć 5 minut mieszając. Zalać 2 szklankami wody. Gotować ok. 25 minut tak by ryż był miękki i wchłonął całą wodę. Garnek z ryżem zawinąć w koc tak by był ciepły. W czasie gotowania ryżu brązowego rozgrzać w drugim garnku 2 łyżki oliwy i 1 łyżkę masła. Wsypać ryż paraboliczny i smażyć 5 minut. Zalać 2 szklankami wody, dodać szczyptę kurkumy i gotować 25 minut. Ten ryż również zawinąć w koc. Po 30 minutach ułożyć na okrągłym półmisku obejmę od tortownicy (małej). Z kawałka folii aluminiowej zrobić pasek tej długości by pozwolił wewnątrz obejmy tortownicy zrobić przegrodę nadającą kształt Ying-Yang. Uformować przegrodę. Na środku jednej i drugiej części postawić odwrócone dnem do góry małe filiżanki. Na jedną część wyłożyć brązowy ryż, po odłożeniu 4 łyżek. Na drugą część wyłożyć ryż paraboliczny, po odłożeniu 4 łyżek. Usunąć przegrodę. Wyjąć filiżanki. W puste miejsca po filiżankach wsypać ryż o odmiennym kolorze tzn w ryż brązowy wsypać żółty i odwrotnie. Całość obłożyć wkoło kawałkami liści sałaty karbowanej. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |