![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 kwietnia 2018. Imieniny: Jarosława, Konrada, Selmy
|
Szukaj:
|
kategoria: sałatki średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sałatka andyjska![]()
Przepis: 1. Szpinak przebrać, odciąć ogonki, wypłukać kilka razy w dużej ilości wody, dokładnie osączyć i osuszyć w czystej ściereczce. 2. Dokładnie rozdrobnić, ułożyć w salaterce. 3. Cebulę rozdzielić na pierścionki; dodać do szpinaku. 4. Obrać gruszki, usunąć gniazdka nasienne, pokrajać w plasterki. 5. Gruszki, jaja włożyć do salaterki, wszystko lekko wymieszać. 6. Do małego słoika (twist) wlać oliwę, dodać czosnek, sok lub ocet z wodą, doprawić solą, pieprzem i cukrem, mocno wstrząsać. 7. Sosem tym polać sałatkę, lekko wymieszać. Proporcje dla 2-3 osób  ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Zobacz również Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |