Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 kwietnia 2018. Imieniny: Jarosława, Konrada, Selmy
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 30 dag świeżych pieczarek
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 średnia cebula lub 1/2 pęczka szczypiorku
  • sok z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml majonezu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • ewentualnie 1/2 kwaskowego jabłka
Przepis:

Pieczarki obrać, wrzucić do wrzątku, chwilę pogotować, odcedzić, wystudzić, pokroić w plasterki (duże plasterki poprzekrawać), skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.
Cebulę i jajka pokroić w kostkę. Jeśli szczypiorek, to drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobniutko posiekać, dodać do majonezu.

Rozdrobnione składniki wymieszać z majonezem. Dodać ewentualnie posiekaną natkę pietruszki i starte na grubej tarce (jarzynówce) jabłko.
Do sałatki można dodać 1 - 2 łyżki białego wina.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~ann2011-09-22 08:44
pyszne sa same trzy skladniki. jajko, pieczarki, koperek i majonez. boskie szybkie tanie. polecam

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl