Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 sierpnia 2018. Imieniny: Marii, Napoleona, Stelli
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 15 dag gotowanej
  • smażonej lub pieczonej ryby
  • 2 ziemniaki
  • 2 marchwie
  • 1 pietruszka
  • mały seler
  • ćwiartka białej kapusty
  • kwaszony ogórek
  • burak ćwikłowy
  • pół szklanki drobnej białej fasoli
  • 1/3 szklanki oleju
  • 3 łyżki octu winnego
  • cukier
  • sól
Przepis:

Marchew, pietruszkę, seler, ziemniaki, buraczek i fasolę ugotować. Kapustę drobno poszatkować, posypać solą, wybić tłuczkiem, skropić 2 łyżkami octu winnego i postawić w chłodnym miejscu na 30 min. Ugotowane warzywa obrać i pokrajać w drobną kostkę, w ten sam sposób rozdrobnić rybę i obrany kwaszony ogórek. Wszystkie składniki wymieszać. Z oleju, odrobiny cukru i soli sporządzić sos, polać nim przygotowaną sałatkę, przybrać marynowanymi grzybkami, talarkami jajek na twardo i posiekaną zieleniną.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl