Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 października 2018. Imieniny: Jadwigi, Leonarda, Teresy
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 25 dag ugotowanej ryby (rozmaite gatunki)
  • 2 dag żelatyny
  • łyżeczka utartego suchego chrzanu
  • bardzo mały seler
  • 3 jajka
  • szklanka soku pomidorowego
  • 2 łyżki octu (10%)
  • 6 łyżek majonezu
  • pieprz
  • sól
  • cebula
Przepis:

Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody, wymieszać z sokiem pomidorowym, dodać chrzan, ocet, sól i pieprz oraz sok wyciśnięty z cebuli. Wstawić na 1 godz. do lodówki, aby galaretka skrzepła. Gotowane ryby oczyścić z ości i rozdrobnić. Jajka ugotować na twardo. Ugotować także seler i pokrajać w talarki. Zastygłą galaretkę, pociąć na kwadraciki, wymieszać z kawałkami ryb, selerem i pokrajanymi w ósemki jajami, przełożyć do małych naczyń lub szklanej salaterki. Przed podaniem przybrać majonezem i gałązkami zielonej pietruszki.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl