Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 16 sierpnia 2018. Imieniny: Joachima, Nory, Stefana
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka (0,5 kg)
  • 25 dag selera naciowego
  • 25 dag malin
  • 15 dag długoziarnistego ryżu
  • ¾ pojemnika (15 dag) jogurtu naturalnego
  • 3-4 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • biały pieprz
  • cukier
  • natka pietruszki do dekoracji
  • gęsta, kwaśna śmietana
Przepis:

Ryż gotować 20 min. w osolonej wodzie.
Oczyścić seler naciowy, umyć. Odciąć delikatne części zielone, odłożyć do dekoracji.
Grube części łodygi pokroić ukośnie w plasterki, cienkie – na kawałki długości około 5 cm.
Zagotować w garnku osoloną wodę wrzucić seler na 1 min. do wrzątku. Osączyć, odłożyć do wystygnięcia.

Opłukać i osuszyć filety z piersi kurczaka. Rozgrzać na teflonowej patelni łyżkę oleju, smażyć mięso ze wszystkich stron 10 minut, posypać solą i pieprzem. Lekko przestudzić, pokroić w plastry.

Przebrać maliny, starannie opłukać pod bieżącą wodą.
Rozmieszać jogurt naturalny z gęstą kwaśną śmietaną i octem winnym, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Osączyć ryż na sitku.

Przełożyć wszystkie składniki sałatki na cztery talerze, środek każdej porcji polać sosem jogurtowym. Resztę sosu przelać do sosjerki, udekorować całość natką i delikatnymi listkami selera.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl