Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 stycznia 2018. Imieniny: Dominiki, Mateusza, Wincentego
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 75 dag buraków
  • 2 duże cebule
  • 2 duże jabłka
  • ¼ szkl. oleju słonecznikowego
  • kwasek cytrynowy lub ocet winny
  • sól
  • cukier
Przepis:

Buraczki umyć, ugotować w łupinach, a gdy przestygną, obrać je i zetrzeć na tarce.
Następnie przesmażyć na oleju, doprawić cukrem i kwaskiem lub łyżeczką octu.
Cebulę i jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę, połączyć z wystudzonymi buraczkami.

Podajemy do drugiego dania z mięs pieczonych, smażonych a także gotowanych.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl