Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 sierpnia 2018. Imieniny: Marii, Napoleona, Stelli
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag fasolki szparagowej
  • pęczek rzodkiewki
  • 10 dag twarogu
  • 1/2 torebki dowolnych kiełków
  • 3 łyżki oliwy
  • 4 gałązki oregano - siekamy drobniutko same listki
  • sól
  • pieprz czerwony
Przepis:

Fasolkę myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy w lekko osolonej wodzie 15 minut.
Odcedzamy i wkładamy na 5 minut do bardzo zimnej wody i odcedzamy.
Rzodkiewkę umytą trzemy na tarce o dużych oczkach.
Do salaterki wkładamy fasolkę, pokruszony twaróg, startą rzodkiewkę oraz kiełki.
Całość posypujemy posiekanym oregano i mieszamy.
Przyprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą.
Wstawiamy do lodówki na pół godziny.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl