Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 sierpnia 2018. Imieniny: Emilii, Julinana, Konstancji
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • ½ koszyczka Fety w zalewie solankowej
  • 4 miniaturowe marynowane patisony
  • ¼ czerwonej papryki
  • kawałek ogórka
  • ½ małej cebuli
  • 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
  • 1 łyżka oleju z pestek winogron (lub słonecznikowy)
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka majonezu
  • pieprz mielony
  • sól
  • cukier
Przepis:

Paprykę pokroić w paseczki, ogórka i patisony w pół plasterki, cebule w piórka.
Odsączyć kosteczki fety. Połączyć olej z majonezem i polać sałatkę.
Wsypać natkę pietruszki. Delikatnie wymieszać składniki sałatki z olejem i majonezem. Doprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem i szczyptą cukru.
Podawać z bagietką zapiekana z masłem czosnkowym.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl