Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 kwietnia 2018. Imieniny: Jarosława, Konrada, Selmy
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: czekoladka145
    Składniki:

  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 1 średni ogórek świeży lub 2 mniejsze
  • 1 papryka czerwona świeża
  • 1 serek feta
  • biała część pora
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżeczka koperku
  • majonez
  • mały jogurt naturalny
  • sól i pieprz do smaku
Przepis:

Kapustę umyć i pokroić w paseczki ok.1,5 cm.
Ogórka i paprykę umyć i wykroić z papryki nasionka,a następnie oba pokroić w kwadraciki wielkości ziaren kukurydzy.
Pora umyć i pokroić jak pozostałe warzywa.
Kukurydzę odcedzić, a serek feta pokroić w kostkę. Koperek posiekać dosyć drobno.

Wszystko pomieszać i doprawić do smaku, a następnie dodać 2-3 łyżki majonezu i jogurt naturalny. Pomieszać wszystkie i pozostawić na 2-3 godziny w lodówce do przegryzienia smaków. Posypać siekanym koperkiem - przed podaniem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl