Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 października 2018. Imieniny: Jadwigi, Leonarda, Teresy
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg pieczarek
  • 6 gotowanych jajek
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1/2 pęczka siekanego koperku
  • 1/2 pęczka siekanej natki pietruszki
  • 1/2 pęczka siekanego szczypiorku
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
Przepis:

Umyte pieczrki kroimy w plasterki, większe pieczarki kroimy na drobniejsze kawałki.
Sparzamy zakwaszoną wodą wrzącą. Odcedzamy na sitku i skrapiamy sokiem z cytryny.
Groszek odsączamy.
Jajka kroimy w kostkę.
Składniki wszystkie mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem .
Schładzamy w lodówce przez 2 godziny.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl