Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 kwietnia 2018. Imieniny: Agnieszki, Amalii, Czecha
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: kamila1234
    Składniki:

  • 2 zupki chińskie (serowa i pieczarkowa)
  • podwójna pierś z kurczaka
  • papryka konserwowa
  • słoik selera konserwowego
  • 1/2 części białej pora
  • groszek
  • kukurydza
  • 4-5 jajek ugotowanych na twardo
  • ogórki konserwowe
  • przyprawa do grilla
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
  • majonez
Przepis:

Otworzyć zupki i połamać drobno makaron.
Pora umyć i drobniutko posiekać. Paprykę odcedzić i pokroić w kostkę. Seler, groszek i kukurydzę odcedzić. Jajka i ogórka pokroić w kostkę.

Pierś kurczaka obgotować a następnie obsypać grubą przyprawą do grilla, odczekać ok. 1/2 godziny a następnie obsmażyć na 5 łyżkach oliwy, nie dopuszczając do zbytniego zrumienienia.
Wyjąć mięso na deskę, odczekać aż wystygnie i pokroić w kostkę.
Na tłuszcz z przyprawami pozostały na patelni wsypać zawartość torebek z zupek serowej i pieczarkowej. Dodać odrobinę gotowanej wody, podgrzewać mieszając. Ostudzić.
Następnie całkiem zimny "sos" połączyć z łyżeczką ziół prowansalskich i 3- 5 łyżkami majonezu.

Wszystko połączyć dokładnie mieszając i dodać sos majonezowy. Makaron zmięknie po ok. 3-5 godzinach i wtedy sałatka jest gotowa do konsumpcji. Ta sałatka nie ma szans zbyt długiego odstania u moich domowników.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl