Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 października 2018. Imieniny: Edwarda, Marleny, Seweryna
kategoria: wieprzowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 80 dag schabu
  • 4 dag tłuszczu
  • 10 dag suszonych śliwek
  • 1 łyżeczka mąki
  • sól do smaku
Przepis:

Obciąć ze schabu kość kręgosłupa, schab oprószyć mąką i solą obrumienić w szybkowarze na mocno rozgrzanym tłuszczu, wlać 1 szklankę wody, wrzucić umyte śliwki. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem pokroić w cienkie plastry, polać sosem z pieczenia, przybrać śliwkami.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl