Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 14 listopada 2018. Imieniny: Emila, Laury, Rogera
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 80 dag boczniaka
  • 2 jajka
  • pieprz
  • mąka
  • bułka tarta
  • tłuszcz
Przepis:

Grzyby dokładnie opłukać (bardzo duże pokroić na kwadraty 6 x 6 cm).
Osuszyć papierowym ręcznikiem.
Odkroić połamane brzegi i wystające kawałki nóżek tak, by uformować płat w kształcie kotleta.

Następnie kolejno panierować każdą porcję najpierw w mące, potem w jajkach roztrzepanych z łyżką wody i na końcu - w tartej bułce.

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Gdy kotlety się zrumienią, zmniejszyć ogień i dosmażać jeszcze po 3 - 4 minuty z obu stron.
Po zdjęciu z ognia doprawić solą i pieprzem. podawać z ziemniakami piure i zasmażaną kapustą.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl