Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 stycznia 2018. Imieniny: Fabioli, Miły, Sebastiana
kategoria: potrawy mleczne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 40 dag chudego sera twarogowego
  • 1/2 łyżki oliwy lub oleju
  • 4 łyżki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
  • sól
Przepis:

Wybrać ser dobrze odciśnięty, zwarty, nie kruszący się. Pokrajać go w sztabki o grubości 1-1 1/2 cm. Patelnię o grubym dnie lub patelnię pokrytą powłoką typu teflon posmarować oliwą albo olejem. Na rozgrzanej patelni układać sztabki sera, opiec lekko rumieniąc, posolić. Podawać od razu po opieczeniu, posypując na talerzu posiekaną pietruszką. Obowiązkowym dodatkiem będzie surówka i kawałek ciemnego pieczywa do każdej porcji.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl